سبکی با ترکیب سبکهای مدرن و کلاسیک
سبک نئو کلاسیک وامدار سبک کلاسیک به همراه سادگی های سبک مدرن. سبکی که قطعا به مدت طولانی تری مورد علاقه ی مصرف کنندگان خواهد بود و همیشه جزو سبک های روز می باشد.
مشخصات کابینت نئو کلاسیک
کابینت نئو کلاسیک همانطور که از اسمش پیداست ترکیبی از طراحی کابینت مدرن و کلاسیک می باشد. سادگی سبک مدرن در کنار جزئیات سبک کلاسیک و استفاده از دستگیره های خاص و ساده از نکات برجسته این سبک می باشد.
استفاده از جزیره در این سبک از نکات بسیار مهم می باشد و می توان با طراحی دقیق و درک صحیح از این نوع سبک جلوه ی خاصی به آشپزخانه بخشید.
نمونه طراحی کابینت های نئوکلاسیک
اخبار و مطالب خواندنی
در این بخش شما می توانید اخبار و مقالات آموزشی مرتبط با کابینت های نئوکلاسیک را مطالعه نمایید.
کابینت نئو کلاسیک : سبکی با ترکیب سبکهای مدرن و کلاسیک
در طراحی کابینت آشپزخانه و کابینت نئو کلاسیک، توجه به سبک های مورد استفاده و با تلفیق دو سبک مدرن و کلاسیک و استفاده از ویژگی های هر کدام، سبکی از طراحی به نام کابینت نئو کلاسیک ظهور کرد که در عین به روز بودن، بسیار چشم نواز می باشد.
ویژگیهایی مثل استفاده از خطوط صاف و گوشه های تیز و یا استفاده از تزئینات سبک کلاسیک در طراحی دربها باعث شد تا این سبک طرفداران زیادی پیدا کند که در طول زمان و با توجه به بیشتر شدن تجربیات طراحان این سبک نیز دستخوش تغییراتی شد و به شکل امروزی آن در آمده است.
به راحتی می توان گفت که المانهای تزئینی استفاده شده در کابینت نئو کلاسیک هیچگونه تعارضی با مدرن بودن آن نخواهد داشت و در خیلی از اوقات ضعفهای همدیگر را نیز پوشش خواهند داد.
المانهای تزئیناتی اضافه شده به این سبک از طراحی کابینت، باعث می شود تا با فاصله گرفتن از سادگی سبک کابینت مدرن، میزان خسته شدن از این سبک در طی چندین سال استفاده به طرز مشهودی کاهش پیدا کند و البته با نیم نگاهی که طرح کابینت نئو کلاسیک به سبک کابینت کلاسیک دارد، از مد نیز نخواهد افتاد.
تفاوتهای کابینت کلاسیک و کابینت نئو کلاسیک
برای تشخیص تفاوتهای طراحی کلاسیک و کابینت نئو کلاسیک لازم است تا هر دو سبک را شناخته و جزئیات آنها را بدانیم.
سبک کلاسیک در کابینت آشپزخانه از نحوه طراحی خانه های اعیانی در اروپای بعد از رنسانس گرفته شده است. از خصوصیات بسیار مهم در این سبک استفاده از جزئیات بسیار زیاد و تزئینات مختلف و دارای بعدهای فراوان می باشد.
دربها ابزار خورده می باشند از ستونها و سرستونهای خارج از بدنه اصلی استفاده می شود تا حس یک فضای مجلل را به بیننده القا نماید. اغلب برای این مدل از طراحی از متریال چوب طبیعی استفاده می شود و برای دستگیره های آن استفاده از نوع براق و دارای جزئیات بسیار زیاد پیشنهاد می شود.
در طراحی به سبک مدرن سادگی و پرهیز از هرگونه جزئیات از اصول اولیه می باشد و اغلب برای فضاهایی استفاده می شود که دارای ابعاد کوچکی بوده و نیاز به کمدهای بزرگ با عمق و ارتفاع زیاد است و یا حتی فضاهایی که نیاز به نظم بیشتر می باشد.
متریال های مورد استفاده در این نوع از طراحی محدودیت ندارد و می توان از MDF ساده، MDF هایگلاس، ممبران و یا حتی چوبهای طبیعی ابزار نخورده نیز استفاده کرد. استفاده از دستگیره در این سبک خیلی رایج نیست و اغلب از دستگیره های مخفی و یا سیستم های مگنت استفاده می شود.
حال می رسیم به سبک کابینت نئو کلاسیک، همانطور که از اسمش پیدا است یعنی سبکی که از بهترین آیتمهای طرح های کلاسیک استفاده کرده برای پخته تر کردن طراحی مدرن و البته ایجاد حس عدم خستگی در طول استفاده از آن.
این سبک بسیار شیک و مجلل بوده و در عین حال از سادگی سبک مدرن برخوردار است و المانهای تزئیناتی ساده آن بر شکیل بودن آن می افزاید.
در کابینتهای نئو کلاسیک خبری از کنده کاریها و ابزارهای اغراق آمیز سبک کلاسیک نیست و تفاوت دیگر آن با سبک کلاسیک ارتفاع بلندتر آنها می باشد.
بایدها و نباید های کابینت نئو کلاسیک
ایجاد طرحهای ساده و جزئیات بسیار کم عمدتا بر روی دربهای آن
قابلیت استفاده از خطوط منحنی در این نوع طراحی
استفاده از انواع و اقسام رنگهای خاص در این سبک
قابلیت استفاده از این سبک هم در آشپزخانه های کوچک و هم بزرگ
همانند سبک مدرن استفاده از کمدهای بلند در آن بسیار رایج می باشد.
ترکیب سنگهای طبیعی و یا کوارتز به عنوان رو کابینتی و یا استفاده از ترکیب شیشه برای دکور در این سبک بسیار پر طرفدار می باشد.
هزینه ساخت و اجرای کابینتهای نئو کلاسیک نسبت به سبک کلاسیک با توجه به کمتر بودن جزئیات آن مناسبتر و کمتر می باشد.
استفاده از دستگیره در کابینت های نئو کلاسیک از مهمترین آیتمهای طراحی می باشد. ولی نکته ی مهم در انتخاب دستگیره این است که استفاده از دستگیره های بلند و خیلی ساده با ظاهری مدرن به هیچ عنوان توصیه نمی گردد زیرا که این مدل از دستگیره ها برای سبک مدرن استفاده شده و در سبک نئو کلاسیک باعث ناهمگونی خواهد شد.
یکی دیگر از ویژگی های سبک نئو کلاسیک استفاده از سطوح شفاف در قاب های کمدها و کابینت های دیواری است. به این صورت که تعدادی از کابینت های دیواری را به صورت متقارن و یا حتی در برخی مواقع نامتقارن را با ترکیب شیشه و قاب و فریم کلاسیک ترکیب نموده تا بتوانید ظروف کلاسیک و تزئینی خود را درون آنها گذاشته و با استفاده از یک نور متمرکز مثل هالوژنهای سقفی گرد آنها را به نمایش بگذارید. البته در برخی موارد نیز استفاده از طبقات شیشه ای نیز بسیار به شکیل تر شدن این موضوع کمک نموده است.
استفاده از جزیره در این سبک از طراحی بسیار به شکیل تر شدن فضای آشپزخانه کمک خواهد کرد، البته با توجه به فضای داخلی آشپزخانه و رعایت کلیه موارد استاندارد طراحی در دسترسی به فضاهای مهمتر آشپزخانه. استفاده از جزیره در این سبک از طراحی، بسته به نحوه ی چیدمان آشپزخانه قابل اجرا خواهد بود. استفاده از کشوها، کمدها و یا حتی فضای خالی برای استفاده از صندلی در جزیره، بسیار به زیبایی این مدل از آشپزخانه کمک خواهد نمود.
برای فضای بین کابینت ها بهتر است تا از سرامیکهای بین کابینتی طرح دار استفاده شود و در انتخاب رنگ کابینت نیز حتما به رنگ سرامیکهای کف آشپزخانه توجه نمایید تا با هارمونی بهتری کنار هم قرار بگیرند.
از مزایای کابینت نئو کلاسیک می توان به ظاهر زیبای آن در مقایسه با کابینتهای کلاسیک اشاره کرد و اینکه به راحتی می توان این سبک از کابینت را با هر سبکی از چیدمان منزل هماهنگ نمود.
در این سبک از کابینت استفاده از رنگ های متنوع بسیار رایج می باشد که نه در طرحهای کلاسیک چنین چیزی قابل اجرا است و نه در سبکهای مدرن. زیرا که سبک مدرن اغلب در طیف رنگهای مشکی، طوسی، سفید و یا در برخی مواقع برنزی اجرا می گردد و سبک کلاسیک نیز رنگهای روشن را می پسندد.
روکش های استفاده شده در این سک از کابینت به دلیل بافت دار بودن و استفاده از رنگهای مات، بازتاب نور بسیار کمتری داشته و این باعث می شود تا خط و خش های روی کابینت دیده نشود و ظاهر کابینت همیشه تازه و نو به نظر برسد. نحوه ی روکش شدن دربهای این سبک از طراحی به فرمی است که لبه های MDF نوار لازم ندارد و این خود باعث می شود تا جذب هرگونه روغن و آب از این ناحیه به صفر برسد لذا مقاومت بسیار بیشتری در برابر بخارات روغن و گرد و غبار و یا نفوذ آب خواهد داشت.
می توان قیمت بالاتر آن نسبت به سبک مدرن را از معایب این سبک برشمرد. استفاده از رنگهای پلی اورتان و پلی آستر (علی الخصوص پلی اورتان) و نحوه ی اجرای آنها بر روی مغزه های چوب و یا MDF متراکم، باعث می شود تا قیمت این سبک را تحت تاثیر خود قرار دهد.
در نگهداری این کابینتها بایستی بسیار با حوصله عمل نمود و از اصابت جسمهای تیز به آنها جلوگیری کرد زیرا که پوشش PVC روی این چوبها را خراشیده و در برخی موارد باعث جداشدن این پوشش از سطح زیرین خواهد گردید.
جنس بدنه این نوع کابینت به سه دسته اصلی تقسیم می شود:
کابینت های نئو کلاسیک با روکش چوب
کابینت های نئو کلاسیک تمام چوب
کابینت های نئو کلاسیک با رنگهای پوششی
کابینت نئو کلاسیک با روکش چوب اغلب دارای مغز MDF خام با روکشی از چوب طبیعی مثل راش یا بلوط و در برخی موارد گردو می باشد که به وسیله چسبهای مخصوص و با استفاده از بالن هوا به سطح MDF می چسبند.
کابینت نئو کلاسیک تمام چوب همانطور که از اسمش پیداست فقط از چوب طبیعی ساخته شده و هیچ گونه روکشی ندارد. بدنه، درب ها، سر ستونها، ستونها و تاجها همه از چوب طبیعی سنباده خورده تهیه می شوند.
کابینت نئو کلاسیک با رنگهای پوششی نیز متشکل از MDF خام سنباده خورده و روکشی از رنگهای مخصوص چوب بوده شامل پلی اورتان و یا پلی آستر که تنوع رنگ بسیار زیادی دارند. البته نحوه رنگ زدن، شرایط خشک شدن رنگ و پرداخت نهایی در این سبک بسیار مهم بوده و توجه به جزئیات اجرایی بیشتری می خواهد.
نتیجه گیری
کابینت نئو کلاسیک از بهترین طرحهای هماهنگ با فرهنگ و سلیقه ایرانی می باشد. سبک بسیار جذاب و شکیل و به دلیل استفاده از المانهای کابینت مدرن، دارای کمدهای بلند و جادار می باشد.
ارتفاع بالای در نظر گرفته برای این سبک، حس عمق دار بودن فضا را القا می کند و استفاده از جزئیات در این نوع طراحی به چشم نواز تر شدن آشپزخانه کمک شایانی خواهد کرد و می توان برای سالهای طولانی تری از آشپزخانه لذت برد. ماندگاری بالا به دلیل روکش PVC و نحوه ی اجرای این روکش از نکات مهم این سبک بوده و عدم استفاده از نوار در لبه ها، ماندگاری آن را بالاتر نیز خواهد برد. اما باید اشاره کنیم که نحوه ی اجرای این سبک و طراحی جزئیات آن باید توسط طراح کاربلد و با حوصله و با تجربه صورت پذیرد.
تیم طراحی لاریسا با افتخار آماده ی هرگونه خدمات اعم از مشاوره، طراحی و اجرا برای شما عزیزان خواهد بود.
امیدواریم توانسته باشیم در این مقاله به سوالات شما در خصوص این سبک از طراحی پاسخ داده باشیم. شما را به مطالعه مقاله های دیگر وبسایت larisadeco.ir دعوت کرده و پاسخگوی نظرات شما نیز خواهیم بود.